TRAGÉDIA V OBCI KAMIENKA: Zrážku s autobusom neprežila 59-ročná žena

29.11.2023 Vranov nad Topľou

Kamienka 29. novembra (TASR) - Život ženy si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo v utorok (28. 11.) ráno v obci Kamienka v okrese Vranov nad Topľou. Ako v stredu TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, vodič autobusu počas jazdy v obci pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť vozidla stavu a povahe vozovky, v dôsledku čoho prešiel do protismeru.

"V snahe zabrániť zrážke so ženou, ktorá stála na chodníku, strhol riadenie vpravo, no narazil do kovového oplotenia potoka, ale zrážke so ženou už nedokázal zabrániť. Zranená 59-ročná žena bola okamžite prevezená do nemocnice, kde neskôr zraneniam podľahla," uviedla Ligdayová.

Pri nehode vznikla majetková škoda na autobuse vo výške 2000 eur a na kovovom oplotení 200 eur. Vodič autobusu bol na mieste políciou podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny. Prípad vyšetruje polícia vo Vranove nad Topľou, ktorá vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Polícia apeluje na vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách a predvídali kolízne situácie z dôvodu zimy a zhoršených podmienok na cestách.
 

Vyberte región